preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zmijavci

Login

       Sigurna škola

e-Dnevnik

 

Anketa
Učenici bi trebali više učiti o svom zavičaju (obilježja, povijest, običaji, kultura)?



Informacije za roditelje

                                                                                                                    

Raspored sati

 

Kalendar
« Rujan 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 4. 2013.

Ukupno: 488540
Danas: 35
Knjižnica OŠ Zmijavci

E-katalog školske knjižnice

 

UČENIČKA MARENDA

ŠKOLSKA PREHRANA Hladni obrok u školama: Donosimo reakcije roditelja, djece  i ravnatelja! | Libero Portal

Prva pomoć

qrcode

 

Za učenike



Za učitelje


 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Ante Karin, 28. 10. 2015.

U našim smo školama (u područnim i matičnoj) ove godine u vremenu od 19. do 23. listopada obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove. Počeli smo u ponedjeljak, 19. 10. u PŠ Drum, potom smo u utorak slkavili u PŠ Znaori, u srijedu u PŠ Podbablju, u čeetvrtak u PŠ Šute, te, kao završnu svečanost u petak u centralnoj školi.


Kao i svake godine u ovo vrijeme kada se obilježava Dan kruha u našim školama je posebno svečano. Način na koji mi to radimo već desetak godina je poseban; i po sadržaju i po mjestu izvođenja. Ove godine smo, radi vremenskih neprilika, pomjerili datum obilježavanja Dana kruha za drugu polovicu listopada da bi ispred naše škole, u dvorištu, pokazali kako zajedništvom učenika, njihovih roditelja i nas iz Škole od jednog malog sićušnog zrna pšenice nastaju svakojaki proizvodi koji su oku ugodni, nepcu ukusni, a čovjeku, dakako, korisni.

Bilo je tu i procesa proizvodnje i proizvoda od domaćeg voća kao uvod u prezentaciju rada naše školske zadruge čija će puna vrijednost doći do izražaja za školski božićni sajam kojeg ćemo prvi puta organizirati ove godine pred kraj prvog polugodišta.

Na kraju, a da se ne gubi običaj, ove smo se godine počastili vrućim i tek pripremljenim sarmama koje su pripremile naše učiteljice.

Pogledajte slikovni prikaz dijela ovogodišnje atmosfere za Dan kruha.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju