preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zmijavci

Erasmus+

       

Naša je škola od ove školske godine 2015./2016. uključena u ERASMUS+ program .

ERASMUS+ je program Europske unije koji obuhvaća cijeli sektor obrazovanja i osposobljavanja mladih ljudi na cjelovit način. Ciljevi programa ERASMUS+ su modernizacija obrazovanja, poboljšanje vještina, osposobljavanja i zapošljavanja mladih ljudi.

OŠ Zmijavci uključena je u projekt pod nazivom: „Arts Count!".  Cilj projekta je razvijanje komunikacije na stranom jeziku, razvijanje matematičke sposobnosti, razvijanje ICT vještine, razvijanje kreativnosti i poticanje suradnje među partnerima projekta te prihvaćanje različitosti kulture.

Projekt se financira sredstvima Europske unije, traje dvije godine  te uključuje pet zemalja partnera: Španjolsku, Francusku, Tursku, Švedsku te Hrvatsku.

Svaka partner škola će planirati i organizirati sastanak gdje će se provesti dogovorene aktivnosti što će  omogućiti učenicima i nastavnicima da upoznaju školu i kulturu zemlje domaćina. One uključuju međusobne susrete te razmjenu djece i učitelja u trajanju od 7 dana.

Kroz dvije godine organizirat će se sljedeće aktivnosti:

- Škola iz Španjolske organizira Priče inspirirane slikama. Pišu se priče na osnovu slika poznatih umjetnika svake zemlje partnera i  Crteže Inspirirane pričama, na osnovu priča stvaraju se crteži.

- Turska će biti zadužena za evaluaciju tijekom druge godine projekta. Organizirat će logo natječaj te aktivnost Izrade stripa. Prikupljat će zbirke tradicionalne priče svake zemlje  partnera i distribuirati ih da se na osnovu njih izrade stripovi. Nakon toga  će skupljati stripove od strane studenata i pripremiti izložbu s njima.

-Švedska škola će provoditi plan evaluacije tijekom prve godine, a i organizirati  Video pjesama i glazbenog djelovanja. Na osnovu poezije i pjesama izradit će se video uradci, prikupiti i staviti na blog..

-Francuska škola organizirat će transnacionalni sastanak koji će se održati u studenom 2015. godine. Oni će biti zaduženi za TwinSpace, a organizirat će i aktivnosti Stvaranje igrokaza.

 -Naša škola biti će odgovorna za objave na blogu, koji ćemo pokrenuti i prenositi sve vezano za projekt: aktivnosti, rezultati, video, itd

Mi ćemo  organizirati izradu kratkog filma, prikupljat ćemo podatke o najrelevantnijim filmovima iz svake zemlje partnera te sažeti scenarij na osnovu kojeg će učenici napraviti kratki film. Izradit će i filmski plakat. Naša škola će izraditi i eBook.

Svaka škola zadužena je za planiranje i organiziranje boravka i rada na projektu u svojoj školi.

Učitelji voditelji će se nalaziti jednom tjedno preko interneta i dogovarati o projektu.

U lipnju 2016. I 2017. održat će se Erasmus + festival u svakoj školi na kojem će se prikazati što se tijekom projekta napravilo.

Blog projekta je već pokrenut i možete ga pogledati ako kliknete ovdje.

Vremenik projektnih aktivnosti je u priloženoj datoteci.


vijesti

E knjiga Arts Count! projekta

Autor: Alma Šuto, 30. 6. 2017. 16:16

Izrada e knjige projekta je bio zadatak naše škole.

E knjiga je gotova i možete je pogledati ako kliknete ovdje.

 [više]

Erasmus+ tjedan u našoj školi

Autor: Alma Šuto, 7. 4. 2017. 16:34

Najavu sastanka učenika i učitelja iz četri europske države u našoj školi objavljenu na web strabicama Radio Imotskog možete pročitati ako kliknete ovdje.

 [više]

Francuska – Erasmus putovanje

Autor: Alma Šuto, 15. 3. 2017. 09:07

Dojmovi sa putovanja U Francusku u sklopu našeg Erasmus+ projekta iz kuta učiteljice Matee Znaor možete pročitati ako kliknete više.

 

 [više]

Naše Erasmus+ iskustvo

Autor: Alma Šuto, 3. 10. 2016. 17:29

Dojmovi sa putovanja i projektnih aktivnosti u sklopu našeg Erasmus+ projekta iz kuta učiteljice Alme Šuto.

Članak je objavljen u digitalnom časopisu za obrazovne stručnjake Pogled kroz prozor.

Članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 

 

 [više]

Webupitnici o sastanku u Luraca, Španjolska

Autor: Alma Šuto, 3. 3. 2016. 13:41


U povodu prvog sastanka učenika i učitelja u Luraca, Španjolska molimo roditelje učenika putnika, učenike putnike i učitelje koji su sudjelovali u prvom sastanku da ispune evaluacijske upitnike o održanom sastanku. Upitnici su dostupni na Blogu Arts Count!, na stranici Assessment, ili jednostavno kliknite ovdje.


 

 [više]

Webupitnik za roditelje

Autor: Alma Šuto, 8. 12. 2015. 13:01

Dragi roditelji učenika uključenh u Erasmus+ projekt Arts Count! imamo prvi evaluacijski upitnik za roditelje. Webupitnik za roditelje je Vasa procjena kako će  ovaj projekt pomoći u razvoju vašeg djeteta u različitim  vještinama..

Webupitnik  možete otvoriti ako kliknete ovdje

Molimo Vas da ispunite upitnik i pošaljite svoje odgovore do  20. prosinaca 2015.

Unaprijed zahvaljujemo!

 


 

 [više]

Logo natječaj

Autor: Alma Šuto, 17. 11. 2015. 12:50

Na natječaju za logo projekta podbijedio je, te je sada i službeni logo projekta, rad naše učenice 8. razreda Ivone Garac. Čestitamo našoj Ivoni!

 [više]

Roditeljski sastanak Vijest ima dokument u privitku

Autor: Alma Šuto, 22. 10. 2015. 11:52

Danas 22.10.2015. održan je roditeljski sastanak sa roditeljima učenika uključenih u projekt Arts Count!. Roditelji mogu pogledati prezentaciju  o projektu i vremenik aktivnosti projekta u priloženim datotekama.

 [više]

 Poveznica za vježbu u e-Dnevniku

 

Raspored sati

Školski list

    

List 1      List 2      List 3

 
Anketa
Na temelju jednogodišnjeg korištenja e-Dnevnika u našoj školi vaša su iskustva:


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 4. 2013.

Ukupno: 349742
Danas: 9
CMS za škole logo
Osnovna škola Zmijavci / Zmijavci b.b., HR-21266 Zmijavci / os-zmijavci.skole.hr / ured@os-zmijavci.skole.hr
preskoči na navigaciju